Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2024

На Хмельниччині ліквідовано міжнародний канал збуту психотропних речовин – вилучено партію «товару» на 1,5 млн грн (ФОТО)

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру групі осіб у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні та збуті психотропних речовин (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
Четверо  мешканців  Хмельницької та Вінницької областей налагодили схему незаконного придбання з-за кордону та збуту на території Хмельницької області психотропних речовин. Психотропи постачав ще один спільник, який проживає у країні ЄС.
 
«Замовлення» приймали по телефону та через один із месенджерів. Товар відправляли «клієнтам» поштою.
 
За попередньою інформацією, дохід від продажу лікарських засобів з квітня минулого року по теперішній час склав понад 10 млн грн.
 
Одного з підозрюваних зупинили одразу після проходження митного контролю на території Закарпатської області, коли він завозив в Україну чергову «партію».
 
За результатами проведених обшуків за місцем мешкання підозрюваних, їхніх автівок та складських приміщень виявлено та вилучено понад 16 000 таблеток та 704 упакування з лікарськими засобами, які містять у своєму складі психотропні речовини на суму 1,5 млн грн, а також банківські картки, чорнові записи, понад 2 000 пустих бланків рецептів виписування лікарських засобів, печатки.
 
Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у виді тримання під вартою.
 
Слідство триває. Встановлюється постачальник оптових партій ліків та коло осіб, причетних до протиправної діяльності.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням поліції ГУНП в області. Оперативний супровід – Управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП в області ДБН НПУ та СБУ.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 557