Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2019

За позовом прокуратури Хмельниччини припинено незаконне використання земель державної власності вартістю 19 млн грн

За принципової позиції прокуратури постановою Північно-західного апеляційного господарського суду задоволено апеляційну скаргу прокуратури області та позовні вимоги про визнання недійсними 12 договорів оренди земельних ділянок загальною площею 317 га, розташованих на території Ізяславського району Хмельницької області.
 

Вартість цих земель сільськогосподарського призначення складає понад 19 млн грн.
 

Як повідомив начальник управління представництва інтересів держави у суді прокуратури області Андрій Гаврилик, підставою для прокурорського реагування стало те, що в порушення вимог законодавства, яким передбачено дотримання конкурсних засад при передачі таких земель,  вказані ділянки державної форми власності були надані Головним управлінням Держгеокадастру в Хмельницькій області юридичній особі без проведення земельних торгів (аукціону) з продажу права їх оренди.
 

Допущені  порушення за умови дефіциту земельних ресурсів та наявного попиту на отримання в оренду земель сільськогосподарського призначення не дали змогу встановити ринкову орендну плату за їх використання.
 

Отримання земельних ділянок у користування поза конкурсною процедурою надає переваги відповідним користувачам поряд з іншими добросовісними орендарями та створює корупційні ризики.
 

Відтак, за рішенням суду незаконне використання вказаних земель припинено.
 
 
Прес-служюа прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2344