Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2019

На Хмельниччині судитимуть колишнього сільського голову, підозрюваного у зловживанні службовим становищем

За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури слідчим відділенням районного відділення Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування за фактом вчинення корупційних кримінальних правопорушень колишнім сільським головою, а нині – депутатом тієї ж сільської ради.
 

Встановлено, що, будучи сільським головою, підозрюваний вчинив ряд умисних протиправних дій, пов’язаних із зловживанням службовим становищем та службовим підробленням офіційних документів.
 

Зокрема, задля отримання дозволу на початок будівельних та підготовчих  робіт з ремонту сільського будинку культури посадовець підробив декларацію про початок виконання будівельних робіт, внісши до неї завідомо неправдиві  відомості щодо особи, що здійснюватиме технічний нагляд.
 

Надалі, використовуючи службові повноваження всупереч інтересам служби та діючи в інтересах приватного підприємства, з яким укладено угоду про виконання будівельних робіт, зловмисник підписав та для оплати передав у бухгалтерію довідки про вартість та акти приймання виконаних робіт. При цьому йому було відомо, що фактичні обсяги ремонтних робіт у вказаних документах завищено.
 

На підставі платіжних доручень сільської ради підприємству зайво перераховано майже 155 тис грн бюджетних коштів.
 

Як повідомив заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Віталій Довгань, наразі обвинувальний акт за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 


Довідково: санкція ч. 2 ст. 364 КК України передбачає покарання у виді позбавлення воді на строк від 3 до 6 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та штрафом від 8,5 до 17 тис грн.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2159