Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2019

За втручання прокуратури Хмельниччини із несумлінним землекористувачем припинено оренду землі вартістю понад 41 млн грн

Реалізуючи конституційну функцію представництва держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини проводять роботу із захисту інтересів держави в сфері земельних відносин.
 

На виконанням рішення господарського суду Хмельницької області, яким задоволено позовні вимоги прокуратури Хмельниччини, із приватним підприємством розірвано договори оренди 38 га землі, розташованої на території Розсошанської сільської ради Хмельницького району.
 

Підставою для прокурорського втручання та припинення орендних відносин стало систематичне невиконання орендарем, у користування якого ще у 2004 році для будівництва та обслуговування будівель торгівлі передано землі промисловості вартістю 41,6 млн грн, умов договорів щодо своєчасного внесення плати за землю.
 

Так, розмір заборгованості по сплаті орендних платежів перевищив 1,3 млн грн.
 

Також встановлено, що, упродовж часу дії договорів оренди, землі фактично не використовувались, діяльність по спорудженню будь-яких об’єктів інфраструктури з обслуговування населення не здійснювалась, ніякого позитивного ефекту та кінцевої мети від укладення правочинів не досягнуто.
 

Відтак, за реагування прокуратури землі повернуто до державної власності.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1885