Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2019

Прокурор Хмельницької області повідомив колишньому сільському голові про підозру у вчиненні корупційних злочинів

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення фактів корупційних правопорушень.


Прокурором Хмельницької області Олегом Синишиним 21 лютого 2019 року одному із колишніх сільських голів регіону, а нині – депутату сільської ради, повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.


В ході досудового розслідування кримінального провадження, яке за процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури здійснюється слідчим відділом Хмельницького районного відділення поліції, встановлено, що підозрюваний, будучи сільським головою, вчинив ряд умисних протиправних дій, пов’язаних із зловживанням службовим становищем та службовим підробленням офіційних документів.


Зокрема, задля отримання дозволу на початок будівельних та підготовчих робіт з ремонту сільського будинку культури посадовець підробив декларацію про початок виконання будівельних робіт, внісши до неї завідомо неправдиві відомості щодо особи, що здійснюватиме технічний нагляд.


Надалі, використовуючи службові повноваження усупереч інтересам служби та діючи в інтересах приватного підприємства, з яким укладено угоду про виконання будівельних робіт, зловмисник підписав та передав у бухгалтерію для оплати довідки про вартість та акти приймання виконаних робіт. При цьому йому було відомо, що у вказаних документах підрядником завищено фактичні обсяги ремонтних робіт.


На підставі платіжних доручень сільської ради Управлінням Державної казначейської служби України у Хмельницькому районі зайво перераховано підприємству бюджетні кошти, які витрачено ним на власні потреби.


Таким чином, унаслідок зловживання сільським головою своїм службовим становищем інтересам сільської ради завдано шкоди майже на 155 тис.грн.


Наразі у кримінальному провадженні тривають слідчі дії, спрямовані на всебічне, повне, неупереджене дослідження усіх обставин злочинів та завершення досудового розслідування.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області
 

кількість переглядів: 2063