Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2017

За втручання Хмельницької місцевої прокуратури забудовник сплатив до бюджету третину мільйона гривень пайової участі на розвиток інфраструктури обласного центру

У квітні цього року товариство з обмеженою відповідальністю та обслуговуючий кооператив, які виступили замовниками будівництва десятиповерхового багатоквартирного житлового будинку з вбудованими нежитловими приміщеннями в обласному центрі, уклали із міською радою договір про пайову участь у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Хмельницького.
 

На підставі цього правочину забудовники зобов’язались до прийняття об’єкта в експлуатацію сплатити до місцевого бюджету 377 тис. грн.
 

Однак, нехтуючи своїми зобов’язаннями підприємства з обумовленої суми коштів пайової участі сплатили лише 30 тис. грн., а претензії органу місцевого самоврядування з вимогою виконати умови договору проігнорували.
 

Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Павло Маслюк, з метою захисту інтересів територіальної громади та стягнення заборгованості, Хмельницька місцева прокуратура звернулась до суду з позовними вимогами до замовників будівництва.
 

Під час судового розгляду позову відповідачами до місцевого бюджету необхідну суму коштів пайової участі сплачено добровільно.
 
 
Прес-служба прокурпатури Хмельницької області

кількість переглядів: 1832