Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2017

За позовом прокуратури Хмельницької області визнано недійсним договір оренди 40 га землі вартістю близько 1 млн грн

Заходами представницького характеру органи прокуратури області продовжують активно захищати інтереси держави, порушені  при використанні земельних ділянок сільськогосподарського призначення.
 

Поширеними на території регіону є випадки передачі органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування таких земель суб’єктам господарювання із порушенням вимог закону.
 

Так, прокуратурою області встановлено, що у 2008 році Красилівською районною державною адміністрацією одному із фермерських господарств передано в оренду 40 га землі, розташованої за межами населених пунктів Глібківської сільської ради.
 

Водночас передача земельної ділянки у користування для ведення товарного сільськогосподарського виробництва відбулась з порушенням вимог законів України «Про оренду землі» та «Про оцінку земель».
 

Так, всупереч вимогам земельного законодавства, укладення угоди відбувалось без обов’язкового затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель, яка повинна бути підставою для визначення плати за землю.
 

За таких обставин розмір плати за користування землею є заниженим.
 

Тому прокуратура, діючи на захист інтересів держави, звернулась до суду з вимогами визнати вказаний договір оренди недійсним.
 

Рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
 

Відтак, договір оренди земельної ділянки вартістю близько 1 млн. грн. визнано недійсним.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2458