Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2017

На Хмельниччині правоохоронцями викрито декана одного з факультетів національного університету, який вимагав та одержав неправомірну вигоду за сприяння у вступі до навчального закладу (ФОТО)

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.
 

Так, за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області спільно із співробітниками Управління Служби безпеки України в області, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення приймальною комісією навчального закладу.
 

За позитивне складання абітурієнтом вступних іспитів та зарахування до числа студентів навчального закладу декан одного із факультетів  Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка вимагав хабар у сумі 200 доларів США.
 

Під час одержання обумовленої суми неправомірної вигоди зловмисника викрито «на гарячому» та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а неправомірно одержані кошти вилучено.
 

За вказаним фактом слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області здійснюється досудове розслідування за ч.3 ст.369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України.
 

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 

Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманій особі запобіжного заходу.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2264