Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2017

На Хмельниччині прокуратура вимагає скасування рішення, прийнятого в умовах реального конфлікту інтересів

Органи прокуратури як суб’єкт у сфері запобігання та протидії корупції вживають заходи щодо усунення наслідків корупційних правопорушень.
 

Антикорупційним законодавством визначено, що рішення, прийняті з порушенням вимог Закону України «Про запобігання корупції», підлягають скасуванню або можуть бути визнані незаконними в судовому порядку.
 

Городоцькою місцевою прокуратурою виявлено порушення вказаних вимог під час прийняття рішення сесією Ярмолинецької селищної ради.
 

Встановлено, що депутат ради під час проведення сесії не повідомила у встановленому законом порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів перед прийняттям рішення про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачу її в оренду, а також прийняла участь у голосуванні. Конфлікт інтересів полягав у тому, що вказане рішення приймалось на користь близьких депутату осіб.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Ігор Бантюк, на його підставі у користування на умовах оренди строком на 49 років двом місцевим мешканцям передано 1010 кв. м землі у смт Ярмолинці.
 

За порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів постановою суду посадовця визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
 

Оскільки рішення прийнято всупереч законодавства, місцева прокуратура звернулась до суду із позовом про його скасування.
 

Окрім цього, прокуратура вимагає визнати недійсним договір оренди землі та її повернення.
 

Позов прокурора перебуває на розгляді у Ярмолинецькому районному суді Хмельницької області.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2114