Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.05.2017

Прокуратурою Хмельницької області затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом державної зради та готування до терористичного акту (ФОТО)

Правоохоронними органами проводиться активна робота щодо викриття фактів посягання на територіальну цілісність та недоторканість нашої держави, попередження вчинення терористичних актів та інших неправомірних дій, що можуть завдати шкоди життю і здоров’ю громадян.
 

Як повідомлялось раніше, за належного процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, в рамках кримінального провадження за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що розслідується слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Хмельницькій області, завдяки вдало спланованій та проведеній спецоперації співробітниками управління попереджено терористичний акт на території Хмельниччини.
 

Правоохоронці кілька місяців збирали доказову базу та документували протиправну діяльність зловмисників.
 

Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканка обласного центру, спілкуючись через соціальні мережі із представниками спецслужб Російської Федерації, з ідейних міркувань погодилась надати їм допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. На виконання завдань вона збирала та передавала спецслужбам іншої держави інформацію про військові частини та підприємства, задіяні в проведенні антитерористичної операції на сході України, відстежувала протестні настрої серед населення Хмельницької області під час проведення акцій протесту та мітингів в рамках так званого «третього Майдану».
 

Окрім цього, хмельничанка з метою підготовки до терористичного акту у місті Хмельницькому, на виконання вказівки так званого «куратора», прибула у місто Одеса, де від своїх спільників отримала переданий автобусом із Придністров’я та замаскований у пачці з-під кави вибуховий пристрій, який складається з двох тротилових шашок вагою по 200 г кожна та пластичної речовини, в якій впресовано запал ручної гранати.
 

Тільки завдяки пильності правоохоронців теракт вдалось попередити, жінку із вибухівкою затримано 6 квітня 2017 року у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 

Затриманій особі обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
 

За результатами досудового розслідування зібрано достатньо доказів та особі оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, вчинені за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 (готування до терористичного акту, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 201 (незаконне переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю вибухового пристрою, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 28. ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі вибуховими речовинами, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.
 

Наразі у вказаному кримінальному провадженні прокуратурою області затверджено обвинувальний акт, який для розгляду направлено до Хмельницького міськрайонного суду.
 

Довідково: найвища міра покарання за статтями обвинувачення передбачена ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України – позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1951