Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2017

За втручання прокуратури у комунальну власність міста Хмельницького повернуто нежитлове приміщення вартістю понад 8,8 млн грн

Хмельницькою місцевою прокуратурою в межах реалізації представницьких повноважень захищено інтереси держави щодо збереження та використання комунального майна.
 

Встановлено, що у 2012 році Хмельницькою міською радою у користування суб’єкта господарювання на умовах оренди передано нежитлову будівлю літнього кінотеатру площею понад 550 кв. м, розташовану в центральній частині обласного центру.
 

Орендар, з-поміж іншого, взяв на себе зобов’язання вчасно сплачувати орендну плату, зберігати орендоване майно, запобігати його пошкодженню та псуванню.
 

«Водночас з квітня 2016 року товариство, порушуючи умови укладеного договору, плату за користування майном не сплачувало, в результаті чого утворилась заборгованість», -  повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц.
 

Окрім цього, орендар використовував комунальне майно неефективно, заходи до його збереження не вживав, а тому на сьогодні приміщення знаходиться вкрай занедбаному стані та руйнується.
 

Реагуючи на ці порушення та діючи на захист інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами стягнути із недобросовісного орендаря заборгованість по орендній платі та пеню на загальну суму понад 90 тис. грн., розірвати договір оренди майна та повернути будівлю її власнику.
 

Постановою господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено, нерухоме майно, ринкова вартість якого перевищує 8,8 млн. грн.,  підлягає поверненню у комунальну власність територіальної громади міста Хмельницького.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1612