Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2017

На Хмельниччині судитимуть особу, яка намагалась підкупити працівника поліції з метою уникнення адміністративної відповідальності

Шепетівською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно громадянина, який, намагаючись ухилитись від адміністративної відповідальності, запропонував та надав службовій особі неправомірну вигоду.
 

Як повідомлялось раніше, у лютому цього року за процесуального керівництва місцевої прокуратури та взаємодії із працівниками Управління внутрішньої безпеки у Хмельницькій області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України у місті Полонному викрито місцевого мешканця, який намагався підкупити правоохоронця.
 

Встановлено, що працівники поліції під час несення служби виявили факт керування транспортним засобом особою у стані алкогольного сп’яніння.
 

Розуміючи відповідальність, яка настає у разі вчинення цього правопорушення, для уникнення адміністративного стягнення, водій запропонував поліцейському неправомірну вигоду в розмірі 200 євро.
 

Про таку пропозицію працівник поліції повідомив керівництво та співробітників Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.
 

За вказаним фактом на підставі заяви правоохоронця Шепетівським відділом поліції Головного управління Національної поліції в області розпочато кримінальне провадження.
 

В подальшому, під час дачі хабара, громадянина, який намагався таким чином уникнути адміністративної відповідальності, викрито, а кошти неправомірної вигоди в сумі 200 євро вилучено.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар, обвинувальний акт у кримінальному провадженні за частиною 3 статті 369 (пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України направлено для розгляду до суду.
 

Довідково: санкція інкримінованого злочину передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2252