Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2017

На Хмельниччині засуджено колишнього правоохоронця, який вимагав та одержав від мешканця обласного центру неправомірну вигоду

Завдяки спланованій та якісній роботі слідчих прокуратури області, належному процесуальному керівництву та підтриманню державного обвинувачення прокурорами прокуратури області Хмельницьким міськрайонним судом ухвалено обвинувальний вирок стосовно колишнього працівника поліції.
 

Як повідомлялось раніше, у лютому цього року слідчим відділом прокуратури області спільно із співробітниками Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та Управління Служби безпеки України в області під час одержання неправомірної вигоди викрито оперуповноваженого сектору кримінальної поліції одного з відділень Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.
 

Встановлено, що правоохоронець, достовірно знаючи про відсутність у потерпілого будь-яких претензій та про наявність підстав для закриття кримінального провадження, вимагав і одержав від мешканця обласного центру неправомірну вигоду в сумі 3500 гривень нібито за вплив на прийняття слідчим такого рішення.
 

Під час одержання обумовленої суми хабара зазначену особу викрито «на гарячому» та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Валерій Мушинський, вироком суду особу визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. ст.369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) Кримінального кодексу України.
 

Особу засуджено до покарання у виді 17 тис. грн. штрафу із позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 1 рік.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1874