Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2017

За втручання прокуратури Хмельниччини забудовник обласного центру сплатить до місцевого бюджету третину мільйона гривень

Замовник, який має намір здійснити забудову земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов’язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, сплативши до бюджету відповідні кошти.
 

Ще у 2015 році товариством, що виступило замовником будівництва офісних та торговельних приміщень у місті Хмельницькому, із міською радою укладено договори про сплату до місцевого бюджету пайових внесків.
 

Проте, забудовник в обумовлений строк кошти на розвиток інфраструктури обласного центру не сплатив, а претензії міської ради про сплату боргу проігнорував.
 

Реагуючи на ці порушення, Хмельницька місцева прокуратура за активної співпраці із міською радою, у порядку представництва інтересів держави звернулась до суду з вимогою про стягнення коштів до бюджету та відстояла інтереси територіальної громади міста, порушені недобросовісним забудовником.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, рішеннями господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позовні вимоги задоволено.
 

Замовника будівництва зобов’язано сплатити до бюджету 314 тис. грн. пайового внеску та нарахованих штрафних санкцій.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1912