Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2017

Правоохоронцями Хмельниччини викрито злочинну групу, яка займалась збутом наркотичних засобів на території області (ФОТО)

Прокуратурою Хмельницької області в координації з іншими правоохоронними органами продовжується системна робота з викриття діяльності злочинних груп.
 

За ефективного процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, співробітниками Управління Служби безпеки України в області спільно з працівниками управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції в області викрито злочинну групу, яка займалась незаконним обігом наркотичних речовин.
 

Правоохоронці кілька місяців збирали доказову базу та документували протиправну діяльність злочинної групи, до складу якої входило четверо осіб ромської національності.
 

За цей час проведено ряд оперативних закупок наркотичних засобів на суму понад 100 тис. грн.
 

Встановлено, що члени злочинного угрупування, з метою наживи, на території Хмельницької та Житомирської областей упродовж 2016-2017 років незаконно купували, перевозили та зберігали наркотичні речовини – канабіс, метадон та опій ацетильований, які збували у місті Шепетівці.
 

За вказаними фактами слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.
 

В ході санкціонованих обшуків, проведених за місцем проживання наркоторговців виявлено та вилучено заборонені в обігу речовини - 40 кг макової соломки, 2 кг канабісу, а також метадон та опій ацетильований.
 
 
 
Під час чергової закупки та за результататами санкціонованого обшуку 6 квітня поточного року зазначених осіб затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, та обрання їм запобіжного заходу.
 

У кримінальному провадженні здійснюється комплекс слідчих (розшукових) дій, спрямованих на всебічне та повне дослідження його обставин.
 
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2625