Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2017

На Хмельниччині судитимуть переселенців з тимчасово окупованої території України, які шахрайським шляхом заволоділи 60 тис грн державної допомоги

Шляхом реалізації соціальних програм держава надає грошову підтримку переселенцям з тимчасово окупованої території України, що були змушені залишити свої будинки або місця звичайного проживання.
 

Так, з державного бюджету громадянам, які не мають у своїй власності або власності членів їх сім’ї житла в регіонах інших, ніж тимчасова окупована територія, виділяється щомісячна адресна допомога для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.
 

Для отримання цієї допомоги внутрішньо переміщена особа звертається до уповноваженого органу з відповідною заявою, де з-поміж іншого підтверджує відсутність житла на підконтрольній українській владі території.
 

Однак, окремі особи, переслідуючи корисливу мету, шахрайським шляхом незаконно отримують вказану державну допомогу.
 

Такі факти виявлено Старокостянтинівською місцевою прокуратурою.
 

Встановлено, що ще у 2014 році в одне із сіл Старокостянтинівського району переїхала сім’я вимушених переселенців. Знаючи про реалізацію державної соціальної програми, дружина подала до органу соціального захисту населення заяву про надання грошової допомоги, у якій приховала інформацію, що будинок, де вони наразі проживають сім’єю, є власністю чоловіка.
 

Аналогічну інформацію приховала ще одна мешканка Старокостянтинівського району.
 

Загалом своїми умисними діями громадяни незаконно отримали за рахунок коштів державного бюджету допомогу на загальну суму 60 тис. грн.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Василь Сліпець, за вказаними фактами прокуратурою розпочато кримінальні провадження, досудове розслідування у яких здійснювалось слідчим відділом Старокостянтинівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.
 

Обвинувальні акти у кримінальних провадженнях за ч. 1 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману) Кримінального кодексу України направлено для розгляду до суду.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2445