Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2017

За втручання прокуратури Хмельницької області припинено незаконне користування понад 1500 га сільгоспземель вартістю більше 51 млн грн

Як повідомлялось раніше, у листопаді 2016 року прокуратурою області до господарського суду пред’явлено позовну заяву про визнання недійсним договору виробництва сільськогосподарської продукції, який укладений у квітні 2014 року між одним із державних сільгосппідприємств, що знаходиться в підпорядкуванні Національної академії аграрних наук України, та товариством з обмеженою відповідальністю.


Відповідно до умов зазначеного договору, державне підприємство передало приватному агровиробнику у користування понад 1500 гектарів землі.


Проте, за інформацією начальника відділу прокуратури області Андрія Гаврилика, зміст цієї угоди суперечить нормам чинного законодавства, оскільки по своїй суті є договором оренди землі.


Плата за землю, передбачена спірним правочином, була нижчою, ніж законодавчо встановлена. Відтак, держава недоотримала значні кошти за її використання.


Крім того, вказані землі, які призначені для проведення наукових досліджень з метою розвитку аграрного сектору держави, фактично використовувались суб’єктами господарювання з метою отримання прибутку.


Також встановлено, що зазначений договір укладено з метою приховування орендних відносин, оскільки він містить усі істотні умови договору оренди землі.


Наразі позовні вимоги прокуратури задоволені, а земельна ділянка вартістю понад 51 мільйон гривень підлягає поверненню законному володільцю.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2318