Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2016

На Хмельниччині виявлено факт заволодіння бюджетними коштами директором навчального закладу на суму понад 63 тис грн

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою під час вивчення матеріалів щодо додержання вимог у бюджетній сфері виявлено факт заволодіння бюджетними коштами директором однієї з шкіл Кам’янець-Подільського району.


Про це повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Олександр Гончар.


Встановлено, що директор навчального закладу склала та видала завідомо неправдиві офіційні документи - бланки табелів виходу на роботу працівників, що є підставою для нарахування та виплати заробітної плати. У цих документах вона зазначила, що підпорядкований їй сторож та підсобний робітник, який також є її чоловіком, виходив на роботу кожного робочого дня у період з січня 2015 року по листопад 2016 року.


Разом з тим, вона достовірно знала та усвідомлювала те, що її чоловік фактично зазначені роботи не виконував.


В результаті таких дій, директор навчального закладу, шляхом зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою із власним чоловіком, здійснили заволодіння бюджетними коштами на загальну суму понад 63 тисячі гривень. 


За вказаним фактом місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення).


Досудове розслідування доручено Кам’янець-Подільському районному відділенню поліції Кам’янець-Подільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.


На цей час проводяться слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2098