Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2016

Прокуратурою Хмельницької області погоджено підозру керівнику двох підприємств в ухиленні від сплати до бюджету понад 13 млн грн податків

Про це повідомив начальник відділу прокуратури області Олег Львовський.


Так, працівниками галузевого відділу прокуратури області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відомості про яке у червні 2015 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 212 КК України.


Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, яке здійснює слідче управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області, встановлено, що у 2015 році керівник одного із приватних підприємств області, здійснюючи продаж сільськогосподарської продукції під виглядом власно вирощеної, неправомірно скористався пільгами щодо оподаткування діяльності у сфері сільського господарства.


Крім того, будучи керівником іншого підприємства, він облікував безтоварні операції з нібито придбання товарів, через що ухилився від сплати податку на додану вартість на суму понад 3 мільйони гривень.


Упродовж 2015 року керівником зазначених комерційних суб’єктів з рахунків знято грошові кошти, загальна сума яких перевищує 45 мільйонів гривень, з яких не сплачено майже 10 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб та військового збору.


Завдяки вжитим прокуратурою області скоординованим заходам у взаємодії з працівниками Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області, зазначеній особі 06 грудня поточного року повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків на суму понад 13 мільйонів гривень.


Досудове розслідування триває. Наразі вживаються заходи щодо встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення та вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1926