Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2016

На Хмельниччині затримано начальника районного відділу державної виконавчої служби на одержанні хабара (ФОТО)

Прокуратурою Хмельниччини спільно з правоохоронними органами області проводиться системна робота, спрямована на виявлення і припинення фактів корупції, а також притягнення винних до відповідальності.


Так, 24 листопада 2016 року за безпосередньої участі працівників Шепетівської місцевої прокуратури та завдяки скоординованим заходам у взаємодії зі співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, із використанням негласних слідчих (розшукових) дій, викрито протиправну корупційну діяльність начальника Ізяславського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в області.


Встановлено, що вказаний посадовець вимагав та отримав від одного із керівників підприємств області неправомірну вигоду в розмірі 3000 гривень за ненакладення арешту на банківські рахунки підприємства.


Після одержання обумовленої суми хабара, будучи викритим правоохоронцями, він намагався втекти та позбутися отриманих грошей. Проте, посадовця затримано в порядку ст. 208 КПК України.


За вказаним фактом Шепетівською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Ізяславського відділення Славутського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.


Наразі проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів. Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання щодо затриманого запобіжного заходу.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2640