Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2016

За втручання Городоцької місцевої прокуратури захищено права трьох неповнолітніх та накладено заборону на відчуження будинку

У червні поточного року трьох рідних сестер (віком 9, 14 та 17 років) –  мешканців с. Жердя Чемеровецького району рішенням суду було позбавлено батьківського піклування. Одну з них передано під опіку іншій жінці, а двоє – до державних навчальних закладів, оскільки рідна матір не дбала про дітей, не займалась їх вихованням та утриманням.

Однак, як зауважив керівник Городоцької місцевої прокуратури Сергій Стецюк, приймаючи рішення про позбавлення матері батьківських прав, суд не врахував важливу норму Закону України «Про охорону дитинства». Згідно з нею, у разі передачі такої категорії дітей під опіку, влаштування в спеціалізовані будинки тощо, житло, в якому вони проживали, зберігається за дітьми протягом усього часу перебування їх в опікунів чи цих закладах незалежно від того, чи проживають у житловому приміщенні інші члени сім’ї.


Зважаючи на всі ці обставини, прокуратура в інтересах неповнолітніх звернулася в суд з позовом про накладення заборони на відчуження житлового будинку у с. Жердя, де раніше проживали діти, до досягнення ними повноліття.


Позовні вимоги прокуратури судом задоволено та на цей час рішення набрало законної сили.



Прес-служба прокуратури Хмельницької області 

 
 

кількість переглядів: 1827