Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.10.2016

Колишнього начальника відділу Держземагенства одного з районів Хмельниччини засуджено до реальної міри покарання за вчинення корупційного злочину

Апеляційним судом Хмельницької області залишено без змін рішення Хмельницького міськрайонного суду, яким за вчинення корупційного правопорушення до кримінальної відповідальності притягнуто колишнього начальника відділу Держземагенства одного з районів області.


Прокуратура зайняла принципову позицію у суді першої та апеляційної інстанції щодо призначення підсудному реальної міри покарання.


Як встановлено слідством, у грудні 2014 року обвинувачений вимагав та одержав неправомірну вигоду в розмірі 10 тисяч доларів США за сприяння у наданні в оренду 40 га землі сільгосппризначення для ведення фермерського господарства від майбутнього орендаря.


За результатами розгляду кримінального провадження посадовця визнано винуватим в тому, що він вимагав та одержав неправомірну вигоду у великому розмірі (ч. 3 ст. 368 КК України).


Засудженому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з роботою в органах державної влади, строком на 3 роки та з конфіскацією майна. Крім того, його позбавлено рангу державного службовця.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2054