Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2016

За позовом прокуратури Хмельницької області зобов’язано знести самочинно збудований туристичний кемпінг площею 142,02 кв. м. у лісовому масиві

Прокуратура області, реалізовуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, не припиняє роботу щодо виявлення фактів самочинно збудованих споруд на земельних ділянках, розташованих під лісовими масивами.
 
Встановлено, що у вересні 2012 року між одним із товариств області та Хмельницькою районною державною адміністрацією укладено договір довгострокового тимчасового користування лісовою ділянкою, яким товариству передано у строкове платне користування у рекреаційних цілях лісову ділянку площею 2,7 га на території Давидковецької сільської ради Хмельницького району до 2059 року.
 
Однак, як з’ясувалось, всупереч умов укладеного договору та існуючої законодавчої заборони на здійснення капітального будівництва на земельних лісових ділянках, зазначеним товариством на орендованій ділянці у 2014-2015 роках самовільно побудовано одноповерховий туристичний кемпінг із мансардним поверхом.
 
Тому, прокуратура області звернулася в суд з позовними вимогами про знесення самочинного будівництва.
 
За результатами судового розгляду 28 вересня поточного року Господарським судом м. Києва задоволено позов прокуратури області щодо самочинного будівництва і зобов’язано вказане товариство знести збудований туристичний кемпінг та привести земельну лісову ділянку у попередній стан. 
.

                                                                                          Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2085