Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2016

Прокуратура Хмельниччини відстоює в суді повернення державі 1138 га сільгоспземель вартістю понад 25 млн. грн.

Прокуратурою Хмельницької області виявлено черговий факт неправомірного  набуття права користування великою площею земель.
 
Встановлено, що на підставі розпоряджень Теофіпольської, Ізяславської та Хмельницької райдержадміністрацій, а також наказів ГУ Держгеокадастру у Хмельницькій області у 2014 році із одним громадянином укладено 39 договорів оренди земельних ділянок загальною площею 1138 га, наданих для ведення фермерського господарства.
 
Як з’ясувалось, «фермер» є засновником та керівником низки суб’єктів господарювання, у користуванні яких знаходяться значні площі сільгоспугідь.
 
Зазначене підтверджує, що дійсний намір громадянина спрямовувався не на створення фермерського господарства, а штучне використання цієї процедури як пільгового порядку одержання земель державної власності в оренду поза передбаченої законодавством процедури земельних торгів.
 
Як наслідок, розмір орендної плати не відповідає справедливому розміру, який міг бути визначений у разі отримання прав на земельні ділянку на конкурентних засадах.
 
Тому, прокуратура області звернулася у суд з позовними вимогами до Теофіпольської, Ізяславської та Хмельницької райдержадміністрацій, ГУ Держгеокадастру у Хмельницькій області, а також орендаря про визнання незаконними та скасування розпоряджень, наказів і укладених на їх підставі договорів оренди земель, нормативна грошова оцінка яких становить понад 25 млн. грн.
Прокуратура і надалі принципово реагуватиме на факти незаконної передачі на пільгових умовах земель сільськогосподарського призначення.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2025