Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2016

На Хмельниччині нецільове використання коштів посадовцями комунального підприємства призвело до заборгованості за газ у сумі понад 5,3 млн грн

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено факт зловживання службовим становищем службовими особами одного з комунальних підприємств, що спричинило тяжкі наслідки - багатомільйонну заборгованість перед НАК «Нафтогаз України».
 
Зокрема, як зазначив керівник місцевої прокуратури Василь Сліпець, встановлено, що на рахунки цього КП постійно надходили  кошти за надання послуг із теплопостачання і підігріву води. Однак, упродовж півтора року посадовці підприємства не повністю розраховувались перед Нафтогазом за спожите «блакитне» паливо, а використовували гроші на закупівлю різного роду товарів та інші потреби.
 
Як наслідок, незважаючи на майже повну оплату споживачами наданих комунальним підприємством послуг та компенсацію державою у вигляді субсидій, службовими особами КП допущено нецільове використання коштів, що призвело до виникнення у підприємства боргу за газ у сумі понад 5,3 млн гривень.
 
За цим фактом місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України. Слідство триває.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1918