Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2016

На Теофіпольщині неподалік сміттєзвалища виявлено нелегальне видобування піску (ФОТО)

Про цей факт суттєвого порушення природоохоронного законодавства при використанні земель на території однієї з сільрад Теофіпольського району повідомив заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Ігор Барахтенко.
 
Зокрема, під час вивчення матеріалів Публічної кадастрової карти України та виїзду на місце вчинення злочину, працівниками прокуратури спільно зі співробітниками територіального відділу поліції встановлено, що у відпрацьованому кар’єрі поблизу сміттєзвалища за селом невідомі особи за допомогою промислової техніки здійснювали незаконне видобування корисних копалин (піску). На території цього кар’єру, орієнтовною площею 3,5 га, виявлено сліди від промислової розробки, а також вантажні транспортні засоби із піском.
 
Згідно з інформацією відділу Держгеокадастру в районі, відпрацьований кар’єр розташований на земельній ділянці державної власності, що відноситься до земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.
 
За вказаним фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення місцевою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 КК України.
 
На теперішній час у межах розслідування кримінального правопорушення, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури працівниками поліції проводяться санкціоновані обшуки, інші слідчі дії, спрямовані на встановлення обставин вчинення цього злочину і причетних осіб. На вилучену під час огляду місця події техніку судом накладено арешт.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2139