Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2016

За позовом прокуратури недобросовісного фермера зобов’язано повернути державі землі вартістю майже 2 млн грн

Рішенням господарського суду Хмельницької області задоволено позов Старокостянтинівської місцевої прокуратури до фермерського господарства та райдержадміністрації про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки державної власності.
 
Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Олексій Олійник, йдеться про майже 50 га земель, які фермерське господарство відповідно до умов договору отримало в користування на 20 років наприкінці 2007 року з порушенням законодавства.
 
Зокрема, у фермера відсутня затверджена технічна документація про проведення нормативної грошової оцінки земельної ділянки, яка є основою для визначення розміру орендної плати для земель державної і комунальної власності. Без такої оцінки істотно занижується плата за використання земель, що призводить до ненадходження значних коштів до бюджету.
 
Враховуючи те, що на теперішній час вартість земельної ділянки становить близько 1,9 млн грн, за підрахунками фіскального органу розмір орендної плати за неї мав би бути не менше 41 тис гривень.
 
Усі ці обставини стали підставою для звернення місцевої прокуратури в інтересах держави до суду, який повністю підтримав позовні вимоги представника прокуратури.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2156