Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2016

Незаконного орендаря зобов’язано повернути майно одній зі шкіл Хмельницького

    За інформацією керівника Хмельницької  місцевої прокуратури Валерія Заяца, йдеться про 22 кв. метри  приміщення,  розташованого на першому поверсі трьохповерхового навчально-виховного комплексу у м.Хмельницькому.
    Згідно з умовами договору оренди, укладеного в січні 2016 року між підприємцем, виконкомом міської ради та навчальним закладом, орендареві було надано право використовувати спірне приміщення упродовж трьох років для проведення діяльності з медичної практики.
    Вказана угода суперечить законодавству, оскільки заборонено передавати в оренду заклади освіти з будь-якою іншою метою, крім провадження навчальної роботи.
    З цих підстав прокуратура звернулася у господарський  суд в інтересах територіальної громади з позовом про визнання недійсним договору оренди нерухомого майна та зобов’язання підприємця повернути його навчально-виховному комплексу. 16 травня судом повністю задоволено позов місцевої прокуратури з вимогою виселити незаконного орендаря зі шкільного  приміщення  площею 22 кв. метри та експертною вартістю понад 50 тис. гривень.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2312