Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2016

Прокуратура домоглася відшкодування вартості незаконно приватизованого майна колишнім депутатом обласної ради

    Рішенням апеляційного суду задоволено позовні вимоги прокуратури Хмельницької області в інтересах обласної ради до подружжя, яке безпідставно набуло у приватну власність квартиру в м.Хмельницький.
    Встановлено, що раніше за реагування прокуратури судом скасовано низку розпоряджень Хмельницької міської та обласної рад, якими у 2010 році незаконно надано у приватну власність квартиру по вул.Водопровідна колишньому генеральному директору одного з обласних комунальних підприємств, який був одночасно депутатом обласної ради.
    Крім того, судом визнано недійсним ордер на це житлове приміщення та скасовано реєстрацію права власності на квартиру, чим доведено факт безпідставності набуття зазначеного майна.
    Однак спірна квартира до набрання чинності вказаних судових рішень була продана відповідачем іншій особі, а згодом переобладнана новим власником в офісні приміщення. Оскільки приміщення істотно змінилось внаслідок його перероблення, тому неможливо було повернути в натурі квартиру її законному власникові – територіальним громадам сіл, селищ та міст області в особі Хмельницької обласної ради.
    В такому разі згідно з ч. 2 ст. 1213 ЦК України відшкодовується вартість безпідставно набутого майна, яка визначається на момент розгляду судом справи про повернення майна.
    Враховуючи вказане, прокуратура Хмельницької області звернулася до суду з позовом про стягнення з незаконного набувача - колишнього депутата обласної ради та його дружини на користь Хмельницької обласної ради понад 166  тисяч  гривень в рахунок відшкодування вартості безпідставно приватизованого майна. Позовні вимоги прокуратури судом задоволено повністю.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2020