Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2016

Самочинно побудовану споруду на березі р.Південний Буг зобов’язано знести. Прокуратура вимагатиме в суді повернення у комунальну власність незаконно забудованої ділянки

    Сьогодні, 25 квітня, рішенням господарського суду за участі прокуратури Хмельницької області задоволено позов Хмельницької міської ради до приватного підприємства «Ультрасервіс» про знесення самочинно побудованого незавершеного будівництва бази відпочинку по вул. Нижня Берегова, 2/4 Б у м. Хмельницький.
    Цим же рішенням зобов’язано приватне підприємство знести недобудову за власний кошт.
    
    Крім того, прокуратура Хмельницької області, у межах передбачених чинним законодавством повноважень, в інтересах держави звернулась у господарський суд ще з одним позовом до Хмельницької міської ради та ПП «Ультрасервіс».
    Позовні вимоги: визнати недійсними рішення сесії міської ради про надання ПП «Ультрасервіс» в оренду земельної ділянки водного фонду площею 3800 кв. м по вул. Нижня Берегова, 2/4 Б у м. Хмельницький під незавершене будівництво бази відпочинку і літнього торгівельного майданчика та укладений на його підставі договір оренди цієї земельної ділянки, а також зобов’язати приватне підприємство повернути вказані землі в комунальну власність у попередньому стані.
    Зазначені рішення і договір оренди лягли в основу початку сумнозвісного будівництва та є незаконними, оскільки спірна земельна ділянка належить до земель водного фонду і має особливий правовий режим. У межах таких земель забороняється будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, навігаційного призначення, гідрометричних та лінійних), у тому числі баз відпочинку, дач, гаражів та стоянок автомобілів. А ті споруди, які не відповідають цільовому призначенню, підлягають обов’язковому винесенню з прибережних захисних смуг.
    Окрім того, надання в оренду цієї земельної ділянки відбулося без проведення аукціону на підставі біржової угоди про купівлю-продаж на ній нібито об’єкта незавершеного будівництва, хоча фактично приватним підприємством «Ультрасервіс» було придбано  будівельні матеріали.
    
    Як зазначалося раніше, слідчим управлінням ГУНП у Хмельницькій області розслідується кримінальне провадження, зареєстроване прокуратурою області за ч.2 ст.364 та ч.2 ст. 366 КК України за фактом  зловживання службовим становищем посадовими особами управління архітектури і містобудування Хмельницької міської ради, реєстраційної служби міськрайонного управління юстиції в інтересах приватного підприємства, що спричинило тяжкі наслідки державі.
    Ці наслідки полягають у незаконній забудові прибережної смуги річки Південний Буг. Ринкова вартість безпідставно наданої у власність ПП «Ультрасервіс»  земельної ділянки становить понад 2 млн гривень.khmel.gp.gov.ua/ua/news.html
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2165