Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2016

Унаслідок зловживання чиновників на Хмельниччині з державної власності вибули лісові землі вартістю понад півмільйона гривень

    Шепетівською місцевою прокуратурою виявлено факт зловживання службовим становищем службовими особами Головного управління Держземагенства у Хмельницькій області та його підрозділу у Славутському районі, внаслідок чого з державної власності незаконно вибули землі  лісогосподарського призначення.
    Зокрема встановлено, що торік наказами зазначеної установи затверджено проекти землеустрою та надано у власність 8 громадянам земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства із земель сільсьгосппризначення. Надалі, на підставі цих наказів громадяни оформили право власності на землі.
    Як з’ясувалось, згадані земельні ділянки, загальною площею майже 14 гектарів та вартістю понад 500 тисяч гривень, перебувають у постійному користуванні ДП «Славутське лісове господарство». Жодних рішень про вилучення земельних ділянок у держпідприємства не приймалось,  із земель державної власності вони не вилучались, що свідчить про незаконність їх передання у приватну власність.
    За цим фактом місцевою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України, яке спрямовано для подальшого розслідування до Славутського відділу поліції.
    Крім того, як повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар, наразі  судом задоволено один із восьми пред’явлених позовів прокуратури та зобов’язано повернути частину земель - ділянку площею 2 га, у розпорядження держави як земель лісового фонду.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2708