Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2016

У Хмельницькому незаконно передано в оренду приватному підприємству землі вартістю 4 млн грн

    Хмельницькою місцевою прокуратурою, за результатами розгляду колективного звернення жителів м.Хмельницький, виявлено порушення вимог законодавства під час надання в користування земельної ділянки на території обласного центру.
    Ідеться про земельну ділянку площею 3400 кв. метрів на вул.Тернопільська, яку позаторік рішенням сесії міської ради та укладеним на його підставі договором передано в оренду на 10 років приватному малому підприємству (ПМП) для обслуговування одноповерхової нежитлової будівлі.
    Оскільки згідно з кадастровим планом, розробленим відповідним комунальним підприємством, на цій земельній ділянці  розташована будівля, яка є власністю ПМП, то землю було передано в користування підприємству без аукціону.
    Однак збірний кадастровий план ділянки, розроблений днями земельно-консалтинговим агентством, засвідчив, що на ній відсутнє будь-яке нерухоме майно, а сама будівля підприємства розташована за межами спірної землі.
    За інформацією керівника місцевої прокуратури Валерія Заяца, зазначене вказує на внесення посадовцями комунального підприємства неправдивих відомостей у документи про фактичне розташування на земельній ділянці об’єкту нерухомості. Унаслідок їх злочинних дій  міською радою без обов’язкових земельних торгів передано в оренду 3400 кв. метрів земель нормативною грошовою оцінкою майже 4 млн гривень. Відтак, до бюджету не надійшли кошти, які би мали бути сплачені орендарем у разі придбання права оренди земельної ділянки на законних конкурентних засадах.
    За цим фактом Хмельницькою місцевою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України, яке для подальшого слідства спрямоване до відділу поліції.
    Окрім того, місцевою прокуратурою у господарський суд пред’явлено позов в інтересах держави до Хмельницької міської ради та ПМП про визнання недійсними договору оренди земельної ділянки і рішення сесії, на підставі якого було укладено цю угоду.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2258