Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2016

Остаточним рішенням суду вимоги прокуратури задоволено: колишніх посадовців Хмельницької АЕС зобов’язано відшкодувати 23,5 млн грн збитків

    Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України від 3 лютого  залишено в силі рішення апеляційного суду, яким задоволено позов прокуратури Хмельницької області про стягнення з колишніх посадовців відособленого підрозділу «Хмельницька атомна електрична станція» 23,5 млн. гривень спричиненої державі шкоди.
    Нагадаємо, минулого року судами усіх інстанцій визнано вину трьох колишніх службових осіб ВП «ХАЕС» у зловживанні службовим становищем, службовому підробленні та службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст. 364, ч.2 ст.366, ч.2 ст. 367 КК України).
    Їх засуджено за те, що внаслідок злочинних дій цих посадовців з державної власності за підробленими документами вибуло обладнання атомної станції на загальну суму понад 15 млн. гривень. Також доведено, що вони, в порушення встановленого порядку ведення договірної роботи на підприємстві, допустили придбання запчастин і матеріалів за завищеними цінами, а це призвело до заподіяння шкоди державі на суму більше 8,5 млн. гривень.
    З метою відшкодування завданих злочинами збитків державному підприємству НАЕК «Енергоатом» ВП «ХАЕС», прокуратурою області було заявлено позов до засуджених працівників згаданого підприємства.
    Відтак за остаточним рішенням суду касаційної інстанції, за принципової позиції Генеральної прокуратури України у Вищому спеціалізованому суді, з винних стягнуто в цілому 23,5 млн. гривень спричиненої державі  шкоди.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2591