Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.01.2016

Головного бухгалтера одного з ТОВ Хмельниччини, яка відшкодувала державі близько 1 млн грн, звільнено від покарання

    Білогірський районний суд задовольнив клопотання прокуратури Хмельницької області та звільнив від кримінального покарання головного бухгалтера одного з місцевих товариств з обмеженою відповідальністю.
    Органами фіскальної служби було встановлено, що головний бухгалтер ТОВ неправомірно внесла до складу фінансових витрат суми нарахованих відсотків за кредитами, які товариство отримало від однієї з Кіпрських компаній. Таким чином ця особа ухилилась від сплати податку на прибуток підприємства у сумі майже 600 тис гривень, чим вчинила злочин, передбачений  ч.1 ст.212 КК України.
    Під час розслідування кримінального провадження  підозрювана забезпечила повну сплату заборгованих податків, а також відшкодування завданої державі шкоди у виді фінансових санкцій. Усього перед державою погашено  986 тис гривень.
    У зв’язку з цим, процесуальний прокурор звернувся до суду з клопотанням про застосування до підозрюваної  ч.4 ст.212 КК України, на підставі якої вказане кримінальне провадження відносно  головбуха закрито та звільнено її від кримінальної відповідальності.
    Довідково: згідно з ч. 4 ст.212 КК України особа, яка вчинила діяння, передбачені частинами першою, другою, або діяння, передбачені частиною третьою (якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах) цієї статті, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона до притягнення до кримінальної відповідальності сплатила податки, збори (обов'язкові платежі), а також відшкодувала шкоду, завдану державі їх несвоєчасною сплатою (фінансові санкції, пеня).
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2259