Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2016

У Волочиському районі до 61200 грн штрафу засуджено безробітного, який у підпільному цеху виготовляв алкоголь

    Прокуратурою Хмельницької області підтримано державне обвинувачення в суді у кримінальному провадженні за обвинуваченням жителя Волочиського району у незаконному придбанні, зберіганні та збуті, а також незаконному виготовленні алкогольних напоїв (частини 1,2 ст.204 КК України).
    Слідством встановлено, що цей громадянин, не маючи постійного місця роботи, у сусідньому селі в нежитловому будинку облаштував цех з виготовлення фальсифікованого алкоголю. Для цього він закупив у невстановлених осіб 2450 літрів спиртовмісної рідини (міцністю 93%). Половину її встиг використати для виготовлення більше 2700 літрів рідини під виглядом горілки, яку кустарним способом розливав у пляшки. Надалі збував знайомим реалізаторам та через торгові точки м.Хмельницького і Волочиського району.
    Під час обшуку у «підприємливого» безробітного вилучено 5 бочок спиртовмісної рідини, 400 ПЕТ-пляшок та 13 ПЕТ-каністр з 2260 літрами незаконно виготовленої горілки.
    Обвинувачений повністю визнав свою винуватість у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень та уклав про це угоду з прокурором, передбачену Кримінальним процесуальним кодексом України.
    На підставі угоди про визнання винуватості суд, у межах санкції  частин 1,2 ст.204 КК України, призначив зловмиснику покарання у виді 61200 грн штрафу з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виробництва.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1895