Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2016

На Хмельниччині судитимуть оперуповноваженого, який підбурював знайомого дати 2000 доларів хабара та одержав ці кошти

    Прокуратурою Хмельницької області завершено досудове розслідування щодо колишнього працівника сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків (СБНОН) Хмельницького міськвідділу, якого на початку листопада минулого року було викрито на підбурюванні до надання та одержанні неправомірної вигоди.
    Слідством установлено, що цей оперуповноважений підмовляв свого знайомого передати колегам по міліцейській службі 2000 доларів США неправомірної вигоди. Натомість переконав цього громадянина, що лише таким чином можна вирішити питання про не притягнення його до кримінальної відповідальності за шахрайство. А в разі відмови дати гроші оперуповноважений пригрозив негативними наслідками.
    Під час одержання зазначеної суми коштів на території автозаправної станції працівника СБНОН було затримано правоохоронцями, а предмет хабара вилучено.
    Згідно з обвинувальним актом, який прокуратурою області спрямовано до суду для розгляду по суті, йому інкримінується підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення такою особою дій з використанням її службового становища (ч.4 ст.27, ч.2 ст.15, ч.3 ст.369 КК України) та одержання неправомірної вигоди для третьої особи  за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч.2 ст. 369-2 КК України).
    Судом обвинуваченому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з встановленням застави у розмірі 35 тис грн., які ним внесено.  Крім того, його звільнено з посади.
 
                                        Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2212