Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.12.2015

Директора школи з Новоушицького району засуджено за корупційні злочини

    Державним обвинуваченням у кримінальному провадженні, яке підтримували працівники органів прокуратури Хмельницької області, в суді доведено вину керівника однієї із загальноосвітніх шкіл Новоушицького району у службовому підробленні (ч.1 ст.366 КК України), заволодінні та розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненими повторно (ч.ч.2,3 ст.191 КК України), одержанні неправомірної вигоди (ч.1 ст.368 КК України).
    Встановлено, що директор навчального закладу вносила неправдиві відомості в документи про начебто проведення нею уроків, хоча в той час вона перебувала на стаціонарному лікуванні. Таким самим злочинним способом нею було зараховано робочі години і її чоловікові, котрий працював сторожем у цій школі. На підставі підроблених документів подружжя незаконно отримало з бюджету 1500 гривень зарплати, які привласнили і розтратили.
    Крім того, очільниця ЗОШ одержала 200 доларів США неправомірної вигоди від місцевої жительки за сприяння їй у працевлаштуванні на посаду вчителя іноземної мови.
    За вчинення вказаних злочинів винну особу засуджено до позбавлення волі на строк 4 роки 6 місяців та 1700 гривень штрафу, з позбавленням права обіймати відповідні посади на 3 роки, з іспитовим строком на 2 роки 6 місяців.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2236