Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2015

Через зловживання чиновників на Хмельниччині незаконно приватизовано землю вартістю майже третина мільйона гривень

Прокуратурою Хмельницької області виявлено факт зловживання службовим становищем посадовцями Головного управління Держземагентства в області та його підрозділу в Хмельницькому районі, внаслідок чого з комунальної власності вибула земельна ділянка вартістю 300 тис гривень.
Встановлено, що ця земля площею 1 гектар є власністю громади села і перебуває у постійному користуванні регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини. Достовірно знаючи про це, зазначені службові особи в інтересах одного громадянина підробили документи про нібито перебування земельної ділянки у складі земель запасу за межами населеного пункту. Надалі передали її у приватну власність громадянину для ведення особистого селянського господарства.
Через такі незаконні дії посадовців Держземагентства земельна ділянка вибула з комунальної власності та користування держустанови, чим завдано територіальній громаді села суттєвих матеріальних збитків.
За вказаним фактом прокуратурою області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для іншої особи, що спричинило тяжкі наслідки) та ч.2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2997