Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2015

Підтверджено законність засудження на Хмельниччині судді до 5 років 2 місяців позбавлення волі

Судами усіх інстанцій підтверджено законність вироку Летичівського районного суду Хмельницької області, яким визнано винним суддю Тульчинського районного суду Вінницької області у службовому підробленні та  постановленні завідомо неправосудних рішень, що спричинило тяжкі наслідки (частини 1,2 ст.366 та частини 1,2 ст.375 КК України).
Доведено, що у 2007-2008 роках цей представник Феміди незаконно задовольнив низку позовів, що в подальшому призвело до порушення прав громадян та інтересів державних органів, спричинення їм значної матеріальної шкоди.
Зокрема, внаслідок його неправосудних постанов, за рахунок держбюджету у 2007 році було незаконно виплачено майже 6,5 млн грн пенсій військовослужбовцям та їх спадкоємцям.
Крім того, діючи в інтересах зацікавлених осіб, суддя ухвалив рішення про звернення стягнення на земельні ділянки, розташовані у Броварському районі Київської області, через що 10 громадян безпідставно втратили право власності на ці землі вартістю понад 16,6 млн гривень. 
Також, унаслідок неправосудних рішень вказаного судді в інтересах третіх осіб мале підприємство ТОВ «Слов’янка» втратило законне право власності на приміщення ринковою вартістю майже 1,2 млн гривень. 
Відповідно до визначеної територіальної підсудності, державне обвинувачення у кримінальній справі щодо вказаного судді підтримували працівники прокуратури Хмельницької області, які зайняли наполегливу позицію під час усього процесу розгляду справи. А нещодавно Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ рішення судів першої та апеляційної інстанцій залишено без змін.
Так, згідно з вироком за вчинення зазначених злочинів судді Тульчинського райсуду призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років 2 місяці.
         Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2694