Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.10.2015

Прокуратура відстояла в суді права пільговиків на безкоштовне перевезення у Старокостянтинові

Старокостянтинівська міжрайонна прокуратура засобами представництва відреагувала на порушення органами місцевого самоврядування соціальних прав пільгових категорій громадян.
Як повідомив міжрайонний прокурор Олексій Олійник, у червні поточного року рішенням виконкому Старокостянтинівської міської ради затверджено графік подальшого пільгового перевезення пасажирів у міських маршрутах загального користування з 9 до 16 год. щоденно.
З’ясовано, що це рішення прийняте з порушенням діючого законодавства, оскільки встановлені часові обмеження позбавляють права соціально незахищених громадян на проїзд в інший час. Крім того, неправомірно звужено коло осіб, які користуються безоплатним проїздом на міському транспорті загального користування, зокрема, протягом визначених годин дня право безкоштовного проїзду мають інваліди першої групи, діти-інваліди, учасники бойових дій, діти з багатодітних сімей, діти-сироти та особи, які супроводжують інвалідів першої групи або дітей-інвалідів.
«Фактично, ухвалюючи рішення на користь перевізників, міськвиконком позбавив пільговиків наданого їм державою права і не врахував, що обов'язок органу місцевого самоврядування з компенсації відповідних втрат перевізникам у жодному разі не взаємопов'язаний із обмеженням законного права вразливих верств населення», - зазначив прокурор.
У зв’язку з цим, на захист інтересів пільговиків Старокостянтинова, міжрайпрокуратурою заявлено позовні вимоги про визнання незаконним та скасування зазначеного рішення міської ради, які Хмельницьким окружним адміністративним судом задоволені у повному обсязі.  
 
            Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2497