Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.10.2015

Прокуратура Хмельниччини повернула громаді незаконно продане майно комунального підприємства площею понад півтисячі квадратних метрів

    За позовом прокуратури Хмельницької області господарським судом міста Києва визнано недійсними окремий пункт рішення обласної ради про включення цілісного майнового комплексу паливного складу комунального підприємства «Облпаливо» до переліку об’єктів, які підлягають викупу, та договір купівлі – продажу цього майна.
    Встановлено, що зазначений майновий комплекс паливного складу, який розташований в Ізяславському районі і включає в себе  523 кв. м будівель та під’їзні майданчики, на підставі оспорюваного рішення обласної ради у 2013 році було незаконно продано одному з місцевих агропромислових товариств.
    У суді доведено, що при реалізації паливного складу КП «Облпаливо» порушено процедуру приватизації об’єктів комунальної власності. Оскільки  відповідно до законодавства приватизація такого майна шляхом викупу можлива лише за умови, якщо цей об’єкт не було продано на аукціоні чи за конкурсом, або ж у разі, якщо право покупця на викуп об’єкта передбачено законодавчими актами.
    Порушення вказаних вимог закону стали підставою для пред’явлення позову прокурором, який судом задоволено, а відтак зазначений майновий комплекс підлягає поверненню у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Хмельницької області.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2659