Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.10.2015

За втручання прокуратури Деражнянській школі повернуто незаконно орендоване приміщення

    Господарським судом задоволено позов прокуратури Деражнянського району в інтересах держави в особі міської ради та Деражнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 імені Героя Радянського Союзу П.Ф. Стрілецького про визнання договору оренди майна недійсним.
    Як розповів прокурор району Валерій Заяц, йдеться про частину  приміщення навчального закладу площею 38,6 кв.м та вартістю майже 56 тис. гривень, яке райдержадміністрацією за договором оренди нерухомого майна комунальної власності територіальної громади міста було передано в користування приватному підприємству.
    Однак з’ясувалось, що ця угода є протиправною, оскільки суперечила встановленому законом порядку передачі в оренду майна комунальної власності та належного орендодавця.
    Більше того, тривалий час у цій орендованій частині будівлі колишнього стрілкового тиру школи приватне підприємство розміщувало ветеринарну аптеку. Хоча законом передбачено використання такого майна із цільовим призначенням, пов’язаним лише з навчально-виховним процесом.
    Тому прокуратура району звернулася до суду з позовними вимогами про визнання недійсним договору оренди зазначеного приміщення.   Під час судового розгляду позову оспорюваний договір розірвано, а частину незаконно використовуваної будівлі школи добровільно повернуто навчальному закладу.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2559