Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2015

На Хмельниччині прокуратура домоглася повернення Національній академії аграрних наук незаконно орендованої землі вартістю понад 800 тис грн

    Задоволено черговий позов органів прокуратури Хмельницької області в інтересах держави в особі Національної академії аграрних наук України.
    Зокрема, рішенням господарського суду за позовними вимогами прокуратури Ярмолинецького району визнано недійсним договір про виконання робіт (надання послуг), укладений між держпідприємством-дослідним господарством та місцевим фермерським господарством, терміном дії до 2020 року.
    Встановлено, що за умовами цього договору дослідне господарство, управителем якого є НААН України, надає в користування ФГ для виконання робіт з риборозведення та організації риболовлі державне майно - майже 30 га землі під водоймищем і підпорну споруду з донним водовипуском.
    Насправді ж, як зауважив прокурор району Павло Маслюк, угода фактично приховує інший правочин, який має ознаки договору оренди землі, а відтак його вчинення передбачає не лише іншу процедуру, а й сплату до бюджету орендної плати за використання земель водного фонду.
    Крім того, всупереч вимог статуту майнового комплексу НААН України, цей договір було укладено без погодження з академією аграрних наук.
    Отож, за представницької позиції прокуратури зазначена земельна ділянка, вартістю понад 855 тис грн, та підпорна споруда підлягають поверненню у власність держави.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області
 

кількість переглядів: 2079