Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2015

За втручання прокуратури незаконне спорудження на одній із зупинок Хмельницького знесуть

    Рішенням Господарського суду області задоволено позов прокуратури   м. Хмельницького в інтересах держави в особі міської ради до Управління торгівлі та одного з місцевих приватних акціонерних товариств щодо визнання недійсним договору про встановлення особистого строкового сервітуту для розміщення тимчасової споруди.  Про це повідомив прокурор міста Олександр Базан.
    Відомо, що зазначений договір між управлінням торгівлі виконкому міськради та місцевим ПАТ укладено наприкінці 2013 року з порушення законодавства. За умовами правового документу, земельна ділянка, розміром понад 17 кв. метрів, що на вул. Шевченка, мала використовуватися із метою розміщення на ній продовольчого кіоску. Однак, як з’ясувалось, сторонами фактично було приховано відносини оренди земельної ділянки комунальної власності. Тобто, угода відбулася без відповідного рішення власника землі – міської ради та проведення аукціону.
    Так, за прокурорського реагування ПАТ зобов’язано звільнити земельну ділянку шляхом знесення торговельного кіоску.
Довідково: відповідно до ст.401 Цивільного кодексу України право користування чужим майном (сервітут) може бути встановлене щодо земельної ділянки, інших природних ресурсів (земельний сервітут) або іншого нерухомого майна для задоволення потреб інших осіб, які не можуть бути задоволені іншим способом.
 
 
                                                                                                     Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2080