Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2015

Закінчено слідство у кримінальному провадженні щодо начальника відділення виправної колонії

    Прокуратурою Хмельницької області спрямовано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно начальника одного із відділень Шепетівської виправної колонії за ч.1 ст.368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди) КК України, якого у серпні викрито слідчим відділом прокуратури області спільно зі  спецпідрозділом УСБУ в області.
    Нагадаємо, що працівник пенітенціарної установи пообіцяв засудженому, який відбував покарання у виправній колонії,  за винагороду у сумі 5 000 гривень підготувати матеріали для застосування до нього умовно-дострокового звільнення.  Посадовця, який отримав неправомірну вигоду від звільненого в’язня, було затримано «на гарячому».
    Обвинуваченому обрано судом запобіжний захід – застава. Його відсторонено від посади.
    Санкція ч. 1 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді штрафу від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі спеціальною конфіскацією.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області
 

кількість переглядів: 1902