Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2015

У Хмельницькому районі сільрада неправомірно передала в користування понад 130 га земель

    Прокуратурою Хмельницького району встановлено, що Водичківська сільська рада з перевищенням повноважень прийняла рішення, на підставі якого уклала з товариством із обмеженою відповідальністю договір оренди земельних ділянок (невитребуваних паїв, міжпайової дороги) загальною площею більше 130 гектарів.
    При цьому, не було враховано, що відповідно до законодавства розпорядження не розпайованими землями державної власності мають право здійснювати не органи місцевого самоврядування, а райдержадміністрації та Головне управління Держземагентства  в області.
    Крім того, сільрадою порушена процедура передачі у користування даної категорії земель, яка передбачає обов’язкове проведення земельних торгів.
    У зв’язку з цим, прокуратурою району в господарський суд в інтересах держави заявлено позов про визнання незаконним та скасування рішення Водичківської сільської ради і договорів оренди зазначених земельних ділянок.
    За інформацією керівника прокуратури Віталія Довганя, позовні вимоги судом задоволено у повному обсязі. Таким чином незаконно орендована земля вартістю близько 3 млн. гривень підлягає поверненню до державної власності.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2062