Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2015

Прокурори Хмельниччини поновили права 360 дітей

    Захист прав і свобод дітей залишається для органів прокуратури Хмельницької області одним із важливих завдань. Насамперед, прокурорами вживаються дієві заходи для поновлення порушених прав неповнолітніх на охорону їх життя і здоров’я, соціальний захист, гідний розвиток та належні умови проживання.
    Цьогоріч в інтересах підлітків судами задоволено понад три десятки позовів прокурорів на суму більше 900 тисяч гривень. За реагування органів прокуратури на порушення у сфері охорони дитинства в добровільному порядку відшкодовано 240 тисяч гривень. Завдяки принциповій позиції прокурорів поновлено права 360 юних мешканців Хмельниччини.
    Особлива увага приділяється додержанню вимог закону про забезпечення житлом дітей соціально незахищеної категорії. На виконання вимог прокурорів Старосинявського, Теофіпольського, Чемеровецького, Хмельницького та Ярмолинецького районів 8 дітей-пільговиків уже поставлено на квартирний облік.
    Реагували прокурори і на порушення в діяльності органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо збереження мережі закладів освіти, використання приміщень для цілей, не пов’язаних з навчальним процесом.
    Зокрема, прокурорами Деражнянського та Старосинявського районів, міста Хмельницького і Старокостянтинівським міжрайонним  заявлено в суд 5 позовів про визнання недійсними договорів оренди приміщень шкіл і училищ, виселення з них приватних підприємців. Загальна вартість протиправно орендованого освітянського майна при цьому склала майже 500 тисяч гривень.
    Крім того, за втручання прокуратури Волочиського району державному закладу - промислово-аграрному професійному ліцею, повернуто земельну ділянку вартістю 2,7 мільйона гривень, яку неправомірно було передано на баланс сільради.
    Не допущено й незаконного притягнення неповнолітніх до кримінальної відповідальності. Ювенальними прокурорами забезпечено належне процесуальне керівництво досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, вчинених дітьми. Таким чином, усі майже 80 кримінальних проваджень щодо неповнолітніх, направлених до суду, розглянуто з винесенням обвинувальних вироків.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області
 

кількість переглядів: 2159