Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2024

Підтримка і захист підприємництва на Хмельниччині - прокуратура налагоджує діалог з представниками бізнес-спільнот

Питання захисту прав суб’єктів господарської та інвестиційної діяльності під час розслідування кримінальних проваджень обговорили 28 березня 2024 року в Хмельницькій обласній прокуратурі.
 
У заході взяли участь заступник керівника обласної прокуратури Олександр Самбір, представники бізнес-асоціацій, Торгово-промислової палати в області та суб’єкти господарювання Хмельниччини.
 
Під час зустрічі учасники акцентували увагу на важливості захисту прозорого бізнесу та недопущенні тиску на нього з боку правоохоронних органів. Крім того, підняли питання боротьби, у співпраці з громадськістю та сумлінними підприємцями, зі злочинними проявами недоброчесних підприємців.
 
«Сьогодні вкрай важливим питанням є створення передумов для інвестування в економіку України, розвитку підприємств та забезпечення гарантій для доброчесного бізнесу, а запорукою цього має бути справедлива робота правоохоронних органів, довіра до державних інституцій та недопущення неправомірного втручання правоохоронців у діяльність підприємств», – підкреслив заступник керівника обласної прокуратури.
 
Прокурори поінформували представників бізнес-асоціацій про свою роботу задля захисту підприємців, які чесно працюють та дотримуються вимог законодавства.
 
«Важливо, щоб представники бізнесу, у разі виявлення неспівмірності застосування до них заходів процесуального характеру, одразу звертались з офіційними зверненнями та чіткими правовими позиціями, які ми зможемо враховувати при наданні оцінки тим чи іншим діям правоохоронних органів», — зауважив Олександр Самбір.
 
Учасники зустрічі подякували один одному за системну співпрацю та домовились продовжити спільну роботу над ефективним забезпеченням захисту інтересів підприємців.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 114