Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.12.2017

На Хмельниччині викрито посадовця одного з відділів Головного управління Держгеокадастру в області, який одержав неправомірну вигоду за не перешкоджання підприємницькій діяльності (ФОТО)

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.
 

Так, Старокостянтинівською місцевою прокуратурою у взаємодії із співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди головним спеціалістом одного з відділів Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області.
 

За не притягнення до відповідальності за нібито самовільне зайняття земельної ділянки, не проведення перевірок та не перешкоджання підприємницькій діяльності одному з приватних підприємців Теофіпольського району посадовець отримав  хабар у сумі 10 тис. грн.
 

Під час одержання обумовленої суми неправомірної вигоди правопорушника викрито «на гарячому» та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а неправомірно одержані кошти вилучено.
 

Під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури за вказаним фактом слідчим відділом Красилівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області здійснюється досудове розслідування за ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України.

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 

Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманій особі запобіжного заходу.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 4046