Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2017

На Хмельниччині судитимуть сутенерку, яка продавала людину у сексуальну експлуатацію

Правоохоронними органами Хмельницької області проводиться цілеспрямована робота з попередження, виявлення та викриття фактів торгівлі людьми.
 

У серпні цього року за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області слідчими слідчого управління у співпраці із співробітниками відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Головного управління Національної поліції в області викрито та задокументовано факт торгівлі людьми.
 

Встановлено, що місцева мешканка займалася сутенерством на території Хмельницького району. З цією метою вона підшукувала жінок, які перебувають в уразливому стані, а потім втягувала їх в зайняття проституцією.
 

Одну з таких жінок вона завербувала для подальшого переміщення в інший регіон України та надання сексуальних послуг.
 

За свою «послугу» жінка отримала від «покупця» 10 тис. грн.
 

Під час одержання вказаних коштів зловмисницю викрито та затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 

За результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 149 (здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, з використанням уразливого стану особи), ч. 2 ст. 302 (утримання місця розпусти, вчинене з метою наживи), ч. 2 ст. 303 (сутенерство, вчинене щодо кількох осіб, повторно) Кримінального кодексу України.
 

Обвинувальний акт за підозрою у вчиненні вказаного кримінального правопорушення направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 

Довідково: санкції статтей інкримінованих злочинів передбачають максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2267